Orsa Camping/Stugor

Adress: Bowlingvägen 1, 794 31 Orsa  visa karta
Område: Orsa centralt
Gästbetyg: 88% (7 av 8 rekommenderar) (3 recensioner)

Stugby | Orsa Camping har ett brett utbud av stugor med olika standard, utrustning och antal bäddar. Här har du ett fint läge med utsikt mot sjön och de blånande bergen. Sandstranden, även kallad Dalarnas Riviera, har du ett stenkast från husvagnen.
Femstjärnig camping.

I hjärtat av Dalarna, precis intill Orsasjön hittar du fyrstjärniga familjecampingen Orsa Camping, tillika inspelningsplats för SVT:s familjeunderhållning ”Moraeus med mera”. Orsa Camping erbjuder stort traditionellt midsommarfirande, närhet till Orsa Rovdjurspark (ca 15 min bakom ratten) och mycket, mycket mer.

Här finns 800 campingtomter varav 600 med el. Du väljer mellan skugga och sol, en bestämd ruta eller fri uppställning, mitt i händelsernas centrum eller lugn och ro.

Kilometerlång, grund sandstrand, även kallad Dalarnas Riviera, tempererade utomhusbassänger med vattenrutschar och piratskepp samt äventyrsbad för de minsta. Det är inget man tackar nej till en varm sommardag. Eller hur? Här har barnen dessutom ett eget aktivitetscentrum med skattjakter och piratskola. Det finns flera stora lekplatser, äventyrsgolf, bowlinghall, bollplaner, spelhallar, båtuthyrning, cykelbilar med mera. På Orsa Camping erbjuds du ett stort aktivitetsprogram med något för alla i familjen. Ledarledda barnaktiviteter flera dagar i veckan.

I området kring Siljan, där Orsa är beläget, finns det mängder av saker att hitta på, nästan oavsett vad du vill göra. Sevärdheter och kultur, musik och konserter, skidåkning, vildmark och slående vacker natur finns det gott om. Anders Zorns hem, Zorngården samt Zornmuseet ligger i Mora. Orsa Rovdjurspark, Tomteland, Vasaloppsmuseet, vackra kyrkor, flera hembygdsgårdar, dalahästtillverkning och mycket mer hittar ni även i närområdet. Dalarna är för många ur-Sverige och här kan du djupdyka i vårt kulturarv och vår historia.

Restaurang

”Det märkets att stugan använts som asylboende under en längre tid, det luktade curry och diverse ingrott snubb. Vi fick vädra och köpa doftljus. Det hängde fett ovanför spisen i köket med. Kantstött porslin och nötta möbler är inget plus för en fyrstjärnig camping. Annars fint Jag städade stugan efter vår vistelse o...”

Rekommenderad av Linda
Sverige Sverige (tis 12 jul 2016)

”Har allt som behövs och allt är i bra skick, bra och avstressande miljö.”

Rekommenderad av Pasi
Sverige Sverige (tis 18 aug 2015)

Gästbetyg 88%

(7 av 8 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,1 av 5
Bemötande och service 4,2 av 5
Stugstandard 4 av 5
Faciliteter (kök, dusch etc) 3,8 av 5
Städning 3,6 av 5
Prisvärt 3,6 av 5

Faciliteter och service

 • Faciliteter
  Sängkläder uthyres
 • Mat & Dryck på plats
  Restaurang

Kontaktinformation

Jämför "Orsa Camping/Stugor" med liknande boenden

Orsa Camping/Camping

På Orsa Camping finns 800 tomter varav ca 650 har el. Välj en plats i solen, i skuggan av träden, i händelsernas centrum eller i lugn och ro. Många aktiviteter på området och nära såväl Orsa Rovdjurspark och Tomteland som flera andra sevärdheter. Femstjärnig camping.

Vasaloppet. Privatrum O15 Koppargränd, Orsa

Vasaloppsrum 15 km N Mora. Två rum på övervåningen i hyresvärdens hus. Lakan och handdukar ingår i priser 470 kr/person och natt. Husdur ej tillåtna.

Orsa Station B&B

Bo i ett nyrenoverat bed & breakfast mitt i Orsa. Orsa järnvägsstation är ett av byns äldsta hus, byggt år 1892 och invigdes samma år av kung Oscar II och drottning Sofia.

I närheten avBoka med oss

 • Dalarnas största boendeutbud
 • Inga bokningsavgifter online
 • Förmånliga paketerbjudanden
 • Resegaranti vid paketbokning
 • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Boka med oss

 • Dalarnas största boendeutbud
 • Inga bokningsavgifter online
 • Förmånliga paketerbjudanden
 • Resegaranti vid paketbokning
 • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Våra huvudsponsorer