Vandrarhemmet Siknäs Fyrklöver

Adress: Vansbrovägen 113, 792 92 Mora (Visa vägbeskrivning)
Område: Mora
Gästbetyg: 100% (15 av 15 rekommenderar) (5 recensioner)

Vandrarhem | Vandrarhemmet med en härlig by känsla. Vi ligger mitt i mellan Vansbro Malung och Mora vandrarhemmet har sina lokaler i gamla Siknäs skola som byggdes 1922.

Vandrarhemmet ligger 50 meter från vattnet och bedrivs i f d Siknäs skola och har med sitt läge en härlig bykänsla. Vid viken, bredvid Vandrarhemmet, i Gävundasjön har vi en stor handikappanpassad brygga med slogbod där kan man grilla eller bara sitta och njuta av omgivningen. På vår veranda kan man äta sin mat eller grilla. På gården finns en fotbollsplan där man t ex kan spela boll, boule eller badminton. En darttavla finns om man vill kasta pil.

Det finns goda möjligheter till fiske i omgivningen, fiskekort behövs och kan beställas vid bokning. Siktjärn ligger ca 200 meter bort med så kallat ”Put and take” fiske med inplanterad öring. I Gävundasjön, som ligger 50 meter från Vandrarhemmet, kan man fiska bl a gädda, aborre och öring. Bad finns i byn Gävunda som ligger på andra sidan bron, dit är det ca 500 meter eller vid rastplatsen vid Siktjärn ca 200 meter från Vandrarhemmet. Vill man ut i skogen finns det gott om stigar att vandra på och vill man motionera finns även ett elljusspår som vintertid spåras för längdskidåkning.

På kvällen kan man koppla av och umgås i Allrummet där det finns en TV, Pingisbord och lite familjespel. Det finns ett stort kök med all utrustning inkl diskmaskin, dock ej ugn. Även mindre frukostkök finns med kaffebryggare, tekokare och mikrovågsugn. Tillgång till två toaletter och en dusch m WC. Vandrarhemmet har 8 rum och 22 bäddar som delar faciliteter ovan. Lakan & handdukar kan hyras mot tillägg. Husdjur tillåtet i samtliga rum. Barn under 2 år gratis. Anges ej i sökning/bokning av rum. Spjälsäng finns att låna, kontakta receptionen. Möjligt att boka frukost på Johannisholm Camping 5km från Vandrarhemmet. Förbokas senast dag före ankomst via vandrarhemmets reception. Enklare livsmedel finns att köpa på vandrarhemmet som ex yoghurt, bröd, smör, juice, läsk osv.

Geografiskt är Vandrarhemmet beläget vid Inlandsvägen, väg 26, mitt i mellan Vansbro Malung och Mora.

”hund och barnvänligt. ”

Rekommenderad av Mackan
Sverige Sverige (ons 31 dec 2014)

”Ett billigt och bra boende med modern standard. Nära till bad och natur runt omkring för att inte glömma möjlighet till fiske. Betraktas bör att det ej finns livsmedelsaffär i närheten så medtag allt ni behöver i den vägen.”

Rekommenderad av Lena
Sverige Sverige (tor 31 jul 2014)

Gästbetyg 100%

(15 av 15 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 of 5

Kundservice


Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Kundservice

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Våra huvudsponsorer